L’estigma ens anima. Companyia la Nave Inski
L’estigma ens anima. Companyia La Nave Inski
Dades de contacte i responsable d’actuacions:
Vanesa RiSe
Tel.: 605 81 63 38
a/e: lanaveinski@gmail.com
Nombre de components: 2
Currículum
Vanesa RiSe. Intèrpret, direcció i dramatúrgia.
Actriu, pallassa, professora de teatre, clown, risoteràpia, performance, teatre ritual, pedagogia de l'humor, i especialitzada en teatre d’intervenció social. Promotora d'Igualtat, tècnica en Animació Sociocultural, dinamitzadora socioteatral i actualment cursant CFGS d’Integració Social. Formada en Teatre Pa'tothom (2006- 014), Comèdia de l'Art, ballet, dansa contemporània, circ, teatre gestual, mim dramàtic i també en ciències humanistes i programació neurolingüística. Des de 2008 ha col·laborat en nombrosos projectes artisticoteatrals i educatius la Brasil, Mèxic, Barcelona, Girona i Menorca. Espectacles: Antoñita la Isistérica (2013), El Circus Flipant, A dónde está que no lo veo?, Yo soy Blanca de nieves, Tamara no para (Obra teatre fòrum 2011).
Fernando Fraile. Dinamitzador de fòrum.
Actor, mim i pallasso. Formació 1995-1998: Escenografía Escuela de Teatro Alcórcon. 1999-2004: Real Escuela de Arte Dramático, Madrid. 2003-2007: Circ Carampa, Madrid. 2008-2012 Escriptura dramàtica amb Yves Marc, Barcelona. 2011-2012: Màscara i dramaturgia Balinesa, Bali. 2013: Teatre de l’objecte amb Yves Marc, París. 1997-2004: Gira per Espanya amb xanques i malabars. Marionetas, al Teatre Capitol de Barcelona. 1995-2003: Teatre clown infantil amb la Companyia Carambola y de 2005-2015 amb la companyia ZapatillaShow. 2009: Figuració especial a la pel·lícula El Perfume (Tom Tikwer) en colaboració amb La Fura dels Baus. 2010-2014: ha treballat en diverses sèries en papers secundaris. 2014-2022: va formar part del cor de ballarins al Teatre de la Zarzuela.
Repertori:
ESPECTACLE: L'estigma ens anima
Obra Clown Fòrum per a tothom!
Duració: 115 minuts
El títol de l'espectacle, l'Estigma ens anima, fa referència al poder de la resiliència, amb les ulleres del món clown, un món on els fracassos són impuls per a l'acció i per convertir-nos en superherois i superheroïnes.
SIPNOSI: Magí és una dona que va ser diagnosticada d'un trastorn de salut mental ja fa uns anys. Viu sola, està molt trista, ja que l'estigma sobre salut mental li provoca molt de mal. Després d'una crida de socors, un hulahoop, objecte que li proporciona una visió molt diferent de la seva situació, li obre les portes per a embarcar-se en l'aventura de transformar-se en superheroïna.
A continuació s'obrirà un FÒRUM en què el públic assistent podrà compartir la seva opinió utilitzant el micròfon obert. Mitjançant els símbols-objectes que apareixen en l'obra es dinamitza l'anàlisi dels continguts i posteriorment es porta a terme una improvisació per part d'algunes de les persones del públic. Es fomenta la reflexió i la posada en comú. Què és la salut mental? Quins prejudicis i estereotips existeixen en l'Inconscient col·lectiu? Quines estratègies i alternatives podem crear entre totes?
L'OBJECTIU de l'obra és la sensibilització sobre l'estigma que afecta les persones que tenen trastorns de salut mental i també potenciar l'apoderament d'aquestes. L'estigma es produeix de forma estructural, cultural i social, provocant l'autoestigma.
Aquesta obra tria el LLENGUATGE CLOWN per apropar-se a les persones de totes les edats amb l'origen bondadós, amorós i rialler que hi ha al voltant d'aquest. Amb l'Humor i l'Amor es visibilitza un tema tan tabú com és la salut mental, el desconeixement dels orígens de la qual ha afavorit l'aparició de mites i tabús al llarg de la història.
Condicions tècniques per a l’actuació:
Escenari ampli, equip de so i dos micròfons.